Voordat u aan de slag gaat met het ontwikkelen van lesmateriaal (met erfgoed), is het verstandig u te verdiepen in bestaande online tools en platformen waarmee u lesmateriaal kunt ontwikkelen en delen. Verschillende platformen helpen u hierbij. 

In september en oktober organiseren we online kennissessies over verschillende platformen waarmee u lesmateriaal kunt ontwikkelen. 

Voor wie?

Deze sessies hebben de focus op erfgoed voor het onderwijs. De sessies zijn bedoeld voor ontwikkelaars en verbinders die samen met culturele instellingen aan de slag willen met het maken van lesmateriaal voor het onderwijs. Maar geïnteresseerden uit andere sectoren zijn ook welkom.

Aanmelden

LessonUp 29 september 13.30 – 14.30 uur

Beeld & Geluid op School 8 oktober 16.00 – 17.00 uur

Overzicht platformen voor het maken van lesmateriaal

Deze sessies worden georganiseerd vanuit het programma Digitaal erfgoed voor het onderwijs, samen met DEN, het kennisinstituut voor digitalisering in de cultuursector. Samen hebben wij gewerkt aan het beschikbaar stellen van een overzicht van platformen waarmee u lesmateriaal kunt ontwikkelen. Met dit overzicht kunt u het platform uitzoeken dat het beste past bij uw onderwerp, doelgroep en andere wensen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het programma over digitaal erfgoed in het onderwijs, dat wordt uitgevoerd door Kennisnet en het Netwerk Digitaal Erfgoed? Ga naar kn.nu/digitaalerfgoed