Op 28 en 29 februari 2024 vindt de jaarlijkse onderwijsinnovatie & ict vakbeurs IPON plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Ook dit jaar zijn er weer Kennisnet-experts aanwezig op dit evenement.

Hieronder vind je de activiteiten op IPON vanuit Kennisnet in samenwerking met haar partners.

Sessie

Op woensdag 28 februari van 10.45-11.15 uur geeft Jan-Bart de Vreede, domeinmanager leermiddelen en metadata bij Kennisnet, een sessie over ‘de kansen van open leermateriaal voor het onderwijs’.

Wereldwijd heeft open kennis de afgelopen jaren een groot verschil gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Wikipedia: de impact hiervan is enorm. Wat kan ‘open’ betekenen voor het Nederlandse onderwijs? Niet ‘open’ als doel op zich, maar als middel om de leerling beter te bedienen. Welke kansen biedt een breder aanbod van gratis beschikbare leermiddelen, in combinatie met traditionele methodes?
Na deze sessie begrijp je wat open leermateriaal is en ben je geïnspireerd door praktijkvoorbeelden uit het programma Impuls Open Leermateriaal.

Impuls Open Leermateriaal

Wil je meer weten over open leermateriaal, of inspiratie opdoen bij één van onze pilots? Experts van Wikiwijs geven demo’s over open leermateriaal. Interesse? Kom dan langs bij de stand of bezoek onze sessies op de IPON! Je vindt ons in stand B7.

Leraar24

Op beide dagen kun je de stand van Leraar24 bezoeken (E01). Daarnaast verzorgt Jefta Westra, Leraar24-ambassadeur, op donderdag 29 februari van 14.15-14.45 uur een interessante lezing met de titel ‘Minder werkdruk door het gebruik van ChatGPT‘.

Expertisepunt digitale geletterdheid

Het Expertisepunt digitale geletterdheid is dit jaar aanwezig met een stand (B23) op de IPON. Kom vooral langs deze stand voor een ontmoeting, om ideeën uit te wisselen en vragen te stellen.

Meer informatie en aanmelden

Benieuwd naar het volledige programma van IPON? Bekijk de website van IPON.