Iedere ict-verantwoordelijke of informatiemanager kent de uitdagingen die de digitaliseringsvraagstukken van vandaag en morgen met zich meebrengen. Denk aan de overstap naar een nieuw leerlingadministratie- of personeelssysteem, een fusie van scholen, of een nieuwe onderwijsvisie die doorwerkt in het ict-landschap. Hoe kan kennis van architectuur en het FORA-instrumentarium jou daarbij helpen?

Architectuur geeft je houvast bij het (opnieuw) inrichten van de organisatie, de processen en de informatievoorziening van jouw school. De FORA-referentiearchitectuur biedt jou een gereedschapskist waarmee je op basis van een gemeenschappelijke taal en een richtinggevend kader, processen en activiteiten die elke school heeft, vorm kunt geven en het gesprek aangaan met je bestuurder of docent.

Naast algemene informatie over het begrip en de betekenis van architectuur voor jouw school, staan we stil bij een casus van één van onze netwerkleden waarbij architectuur is toegepast binnen hun instelling. En we gaan met elkaar in gesprek over mogelijkheden die werken onder architectuur biedt. Aan het eind van de middag heb je een introductie gehad op het onderwerp architectuur, ben je geïnformeerd waarom werken met architectuur van toegevoegde waarde kan zijn voor jou als informatiemanager of ict-verantwoordelijke en heb je een inkijkje gekregen hoe je de FORA kunt inzetten binnen jouw school.

Aanmelden

Deze bijeenkomst is alleen voor leden van het Netwerk Informatiemanagement. Wil je lid worden van het Netwerk Informatiemanagement? Aanmelden voor het netwerk.

Wil je de bijeenkomst bijwonen? Meld je dan aan via onderstaande link:

Aanmelden netwerkbijeenkomst IM po/vo 30 november 2023