1. Bepaal het doel en het thema van de avond

Probeer de avond zo concreet en bij voorkeur zo actueel mogelijk te houden. Bijvoorbeeld: wat is digitaal pesten en wat kun je ertegen doen? Vraag waar ouders behoefte aan hebben.

2. Bepaal de doelgroep

Welke ouders nodig je uit? Je kunt ook andere geïnteresseerden uitnodigen. De school profileert zich zo op een positieve manier buiten de schoolmuren.

3. Communicatie en PR

Zorg ervoor dat de avond bekendheid krijgt en verleid ouders te komen. Ouders hebben vooral opvoedkundige vragen, blijkt uit de praktijk. Zoals: hoe lang mag een kind op internet, wat is verantwoord?

4. Zorg voor goede apparatuur

Zorg voor een groot wit scherm om je presentatie zichtbaar te maken, ook voor de mensen achterin de zaal. Denk ook aan geluid. Vraag je ict-coördinator om de technische kant van de zaak op zich te nemen.

5. Maak een gevarieerd programma

Werk een thema uit tot een scenario. Neem voor een geslaagde 'performance' deze elementen op: Interactie - Interactief theater - Schakel leerlingen in.

6. Kies een goede spreker

Vanzelfsprekend moet de inleider voldoende deskundigheid hebben. Met de artikelen en brochures van Mijn Kind Online, onderdeel van Kennisnet, kom je echt al een heel eind. Of kies een specifieke aanbieder.

Media-kennisorganisaties

Ouder-schoolverenigingen

Zelfstandigen

Leg je oor eens te luisteren bij scholen die al eerder een ouderavond organiseerden met een mediadeskundige. Of bekijk de site MediaCoach in beeld, met zelfstandigen die in het bezit zijn van het certificaat Nationale MediaCoach.

Theater

Overig

7. Geef de deelnemers iets mee

Na afloop van de ouderavond moeten de deelnemers eventueel op de informatie kunnen terugkomen. Geef de ouders dus iets mee voor thuis.

Deel Zo organiseer je een geslaagde ouderavond over sociale media

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • E-mail
  • Terug