Het doel van de Open Education Week is het onder de aandacht brengen van de mogelijkheden van open onderwijs; onderwijs dat gebruik maakt van lesmaterialen die vrij te verspreiden, te gebruiken en aan te passen zijn.

Tijdens de Open Education week houdt WikiWijs een wedstrijd waarbij iedereen nieuw lesmateriaal kan insturen. © Lesley Kooman, Rodney Kersten

Het maken van open lesmateriaal stimuleren

Ook Kennisnet vindt open onderwijs belangrijk. Dat blijkt bijvoorbeeld uit Wikiwijs Maken, het onderdeel van Wikiwijs waarbij deelnemers zelf hun eigen lesmateriaal kunnen maken, of lesmateriaal van anderen aanpassen. Met de wedstrijd wil Wikiwijs het maken van open lesmateriaal stimuleren. Iedereen die tijdens de actieweek lesmateriaal aanmaakt in Wikiwijs Maken en dit deelt via het tabblad 'Publiceren' doet mee aan de wedstrijd.

Je kunt meedoen in twee categorieën:

Remix of nieuwe les

Het doel van Wikiwijs Maken is docenten, leerlingen en studenten te voorzien van goed en gratis lesmateriaal dat ze zelf kunnen aanpassen. Het lesmateriaal dat deelnemers aanmaken in Wikiwijs Maken heet een Wikiwijs-arrangement. Dit materiaal kan volledig nieuw zijn, maar dat hoeft niet: dankzij de open licentie is het mogelijk om alle bestaande Wikiwijs-arrangementen aan te passen tot een nieuwe les. Zo kun je dus materiaal van anderen gebruiken als basis voor jouw eigen les; dit noemt Wikiwijs een remix.

In totaal zijn er 10 cadeaubonnen van 50 euro te winnen. Na de actieperiode beoordelen leermiddelspecialisten van Wikiwijs alle inzendingen. Aan de hand van hun beoordelingen bepalen we wie de prijs verdient. De voorwaarden van de wedstrijd vind je op de Wikiwijs.nl.

 

Deel Win een prijs met jouw lesmateriaal in Wikiwijs Maken

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • E-mail
  • Terug