Dat samenwerken kan met collega's van je eigen school, maar ook met collega's in andere delen van het land. Leden van een team krijgen toegang tot alle zogeheten arrangementen voor leermaterialen die binnen het team worden ontwikkeld. Ze kunnen die arrangementen ook aanpassen en van commentaar voorzien. Dankzij een nieuw overzichtelijk dashboard kun je in één oogopslag zien welke teams en arrangementen er zijn.

Zelf je les samenstellen

Wikiwijs Maken is een digitaal platform waar leraren leermaterialen kunnen maken en delen. Ook is het mogelijk om gevonden leermaterialen samen te stellen tot een zogenoemd arrangement. Dat wil zeggen dat je uit kleine stukjes leermateriaal zelf een les kunt samenstellen, of zelfs een reeks lessen. Arrangementen van anderen zijn ook te gebruiken als basis voor een eigen arrangement. Arrangementen kunnen worden gedownload als digitaal boek, maar je kunt ze ook gebruiken binnen een eigen elo.

Een scholier helpt mee met het selecteren van schoolboeken. Je kunt als leraar ook zelf lesmateriaal maken en samenstellen. © Joyce van Belkom/Hollandse Hoogte

Elke dag nieuwe leermiddelen

Elke dag komen er nieuwe leermiddelen en arrangementen bij op Wikiwijs Maken. Een paar voorbeelden:

Keurmerk

Wikiwijs Maken werkt onder andere met leermiddelspecialisten, een groep docenten die voor hun vak op vrijwillige basis leermiddelen beoordelen. Zo worden goede leermaterialen beter herkenbaar en dus ook vindbaar. De Leermiddelspecialisten kennen een keurmerk toe aan leermiddelen die voldoen aan een aantal criteria. Leermiddelen met dit keurmerk zijn terug te vinden in de database van Wikiwijsleermiddelenplein.

Recordaantal bezoekers

In september haalde Wikiwijs Maken - onderdeel van Wikiwijsleermiddelenplein - 288.011 bezoeken. Een record. Marjon Bakker (coördinator community-activiteiten Leermiddelen bij Kennisnet) noemt het aantal bezoeken verrassend hoog: "We zijn er heel blij mee, omdat we ons best doen dit jaar het doel van twee miljoen bezoeken te bereiken. Ter vergelijking: vorig jaar hebben we iets meer dan een miljoen bezoeken gehad."

Deel Werk samen met je collega's aan digitaal leermateriaal in Wikiwijs Maken

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • E-mail
  • Terug