In zijn Virtual Reality Learning Lab is Robin de Lange -onderzoeker, ondernemer en spreker- vrijwel dagelijks bezig met de mogelijkheden die VR biedt. "Ik denk dat Virtual Reality kan helpen om de wereld een stukje beter te begrijpen", zegt De Lange. 

Koraalrif komt tot leven

Volgens De Lange is de beschikbare software in didactisch opzicht vaak nog niet heel goed. "Toch zijn er docenten die het succesvol inpassen: ze bouwen een les rond de VR-ervaring en verbinden op die manier de lesstof met die context." Zo kan een biologieles over het leven in het koraalrif in VR tot leven komen. Kinderen kunnen dieren observeren en vervolgens daarover vragen beantwoorden.

Virtual reality kan helpen abstracte omgevingen te verbeelden en te begrijpen. © Kape Schmidt/Hollandse Hoogte

Kansen voor het onderwijs

VR biedt volgens De Lange dan ook kansen voor het onderwijs. "Je kunt leerlingen door VR meenemen naar gevaarlijke, zeldzame of kostbare plekken. Daarbij helpt het om abstracte omgevingen te verbeelden en te begrijpen. Zo breng je theorie en praktijk dichter bij elkaar", vertelt hij enthousiast. "Natuurlijk kan het nooit de echte wereld vervangen. Je kunt via VR het Louvre bezoeken, maar dat Parijse terrasje krijg je er niet bij."

Onderzoeksconferentie

Robin de Lange was spreker op de Onderzoeksconferentie 2017 van Kennisnet waar hij dit onderwerp verder toelichtte.

Deel 'Virtual reality kan helpen de wereld beter te begrijpen'

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • E-mail
  • Terug