In april nemen scholen in het po de eindtoets af in groep 8. Dat kan dit jaar digitaal met de AMN eindtoets, de Centrale Eindtoets, de Dia-eindtoets of Route 8.

Welke toets het ook wordt, een goede voorbereiding helpt om de digitale eindtoets veilig en correct te laten verlopen. In dit artikel zetten wij de belangrijkste tips op een rij wat betreft taakverdeling, techniek en veiligheid.

Niet alleen leerlingen in het primair onderwijs (po) moeten zich voorbereiden op de digitale eindtoets. Aan scholen de taak ervoor te zorgen dat de techniek probleemloos werkt. © Kennisnet / Rodney Kersten

Maak duidelijke afspraken met elkaar  

Houd rekening met technische eisen van de toets en de werkplek

Onderstaande tabel toont de systeemeisen die de digitale eindtoets in 2017 stelt aan het device, de infrastructuur en de accessoires.

 Zorg voor een veilige toets door maatregelen te nemen in de software 

Vlekkeloze eindtoetsafname 

Tijdens de afname van de eindtoets wil je niet voor verrassingen komen te staan. Controleer en test bovengenoemde zaken daarom ruim vooraf, zodat je op tijd eventuele maatregelen kunt nemen. Deze tips dragen bij aan een vlekkeloze afname van de digitale eindtoets. Uiteindelijk heeft iedereen daar baat bij: als de techniek vertrouwd is en probleemloos werkt, kunnen leerlingen zich ongestoord concentreren op het behalen van hun beste resultaten.

Deel Veilig de digitale eindtoets po afnemen, zo doe je dat!

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • E-mail
  • Terug