Educatieve software

Educatieve uitgeverijen leveren educatieve software. Vaak is deze software niet veel meer dan een scan van het boek. Aangevuld met wat handige tools en media zoals video's of animaties. De mogelijkheid tot interactiviteit is niet vanzelfsprekend.

Beste educatieve software

Om een keuze te kunnen maken in het aanbod, is het raadzaam te kijken naar:

Helpen de gereedschappen om bepaalde leerstof beter duidelijk te maken aan leerlingen?

Kunnen leerlingen (in groepjes) oefeningen doen op het bord?

Kun je bijvoorbeeld stemkastjes (classroom voting system) gebruiken?

Kun je zelf oefeningen ontwerpen, zodat de leerstof geoefend kan worden?

Besturingssoftware voor het digibord

Ieder digibord heeft zijn eigen besturingssoftware. Deze software heb je nodig om het digibord of touchscreen te bedienen en om lessen te kunnen maken. Activboard werkt bijvoorbeeld met ActivInspire, Smart werkt met Notebook enzovoorts. Helaas zijn deze lessen nauwelijks onderling uit te wisselen door de verschillende formats die er gebruikt worden. Een les gemaakt in de software van het HD-bord kun je niet gebruiken op een Activbord.

Webbased software voor digibord

Een webbased versie van digibordsoftware is, niet verwonderlijk, een nieuwe trend op scholen. Bekende Nederlandstalige pakketten zijn Prowise en Gynzy. Gynzy kun je gratis proberen. Voor Prowise kun je een betaald of een gratis account afsluiten, elk met verschillende mogelijkheden. Er is ook gratis webbased software verkrijgbaar.

Software voor digiborden en touchscreens Digiborden en touchscreens kennen twee soorten software: educatieve software en besturingssoftware. Wat houden ze in? En waarom kiezen veel scholen voor een webbased versie van digibordsoftware?
Bij de ontwikkeling van Gynzy is nauw samengewerkt met leraren © Gynzy.com

Voordeel van webbased software is dat er niets geïnstalleerd hoeft te worden. Lessen worden in de cloud opgeslagen en kunnen vanaf elke computer benaderd worden. Je bent nu niet meer afhankelijk van het type digibord of touchscreen waar je op werkt. Uitwisselen kan dus. 

Deel Software voor digiborden en touchscreens

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • E-mail
  • Terug