Naast externe connectiviteit (internetverbinding tot de school) is de netwerkinfrastructuur (internet binnen je school) essentieel. Dit moet je goed regelen, en dat betekent dat je verschillende vragen moet beantwoorden, zoals:

Deze handreikingen helpen je school op weg

Kennisnet werkt in het Doorbraakproject Onderwijs & ICT samen met de PO-Raad en de VO-raad om je school antwoord te geven op deze vragen met handreikingen en voorbeeldbestekken, die je helpen om uitvraag te doen bij marktpartijen. In de handreikingen worden de verschillende schakels in de keten behandeld, die er samen voor zorgen dat je school probleemloos in de cloud kan werken.

De handreiking externe connectiviteit helpt scholen bij het kiezen van externe internetconnectiviteit, zoals glasvezel © Phil Nijhuis/Hollandse Hoogte

De handreikingen gaan in op de inhoud over de verschillende onderwerpen. Ze zijn voorzien van een bijlage met een voorbeeldbestek dat helpt meerdere offertes op te vragen zodat je een goede prijs-prestatieverhouding bereikt. Download de volgende handreikingen:

Daarnaast helpt het vragenschema in de brochure 'Eerste hulp bij internetproblemen' je om de oorzaak van snelheidsproblemen te achterhalen. 

Vragen over internetconnectiviteit voor je school?

Heb je nog vragen? Dan is de adviesdienst 'Snel internet in de klas' misschien iets voor jou. In maximaal 2 dagdelen geeft Kennisnet advies over de inrichting van een toekomstvaste netwerkinfrastructuur, en de investeringen die daarmee gepaard gaan.

Ook is er op basis van een marktconsultatie informatie over de aanbiedingen van marktpartijen voor scholen die geen toegang hebben tot een kabel- of glasvezelverbinding. Neem voor meer informatie contact op met support@kennisnet.nl

Downloads

Deel Snel internet op school: zo organiseer je dat

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • E-mail
  • Terug