Op 25 mei 2018 ging de nieuwe privacywet in: de AVG. Sindsdien is er veel veranderd op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Ook in het onderwijs. Om een goed beeld te krijgen hoe het onderwijs er op het gebied van IBP voor staat, wordt voor de tweede keer de Monitor IBP afgenomen. Wilt u weten hoe uw school ervoor staat op het gebied van IBP? Doe mee met het onderzoek.

Over het onderzoek

Schoolbestuurders, schoolleiders, stafmedewerkers en leraren kunnen tot 31 oktober 2019 de Monitor Informatiebeveiliging en Privacy (IBP) invullen. Deelname is volledig anoniem en het invullen kost u slechts 15 minuten. 

Man die enquête invult
Wilt u weten hoe uw school ervoor staat op het gebied van IBP? Doe mee met het onderzoek. © I-stock

In de Monitor IBP wordt gevraagd naar de actuele stand van zaken over IBP in het funderend onderwijs, maar ook naar de ondersteuningsbehoefte van scholen. Nadat u de Monitor heeft ingevuld, heeft u de mogelijkheid om de resultaten van uw school te vergelijken met de landelijke resultaten. Deze resultaten worden nadat het volledige onderzoek is afgerond, toegestuurd (indien gewenst). Zo weet u direct hoe uw school er met IBP voor staat ten opzichte van andere scholen.

Start het onderzoek

Meer informatie

De Monitor IBP is een initiatief van de PO-Raad, VO-raad, Kennisnet en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over het onderzoek? Neem contact op met ibp@kennisnet.nl.

Deel Monitor IBP: doe mee met het onderzoek naar IBP in het onderwijs

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • E-mail
  • Terug