9 veelgestelde vragen over onderwijs en ict

Net nieuw en goed ontvangen: de brochure '9 vragen van scholen over onderwijs en ict'. In deze brochure vind je praktische tips over hoe Kennisnet het onderwijs steunt met ict.

De nieuwe Vier in balans-monitor

Hoe is het gesteld met de inzet van ict in het onderwijs? Kennisnet doet onderzoek bij scholen en bundelt de resultaten in de 'Vier in balans-monitor 2017'. De brochure geeft bestuurders, managers en beleidsmakers in het po, vo en mbo inzicht in de huidige stand van zaken.

Slim ict inkopen in het onderwijs

Het slim inkopen van ict is een taak van elk schoolbestuur: van wifi-netwerk tot digitaal lesmateriaal. Maar hoe koop je slim in? De brochure 'Slim ict inkopen in het onderwijs' biedt een duidelijk stappenplan voor een goede voorbereiding op het inkoopproces, wat uiteindelijk leidt tot goede inkoop van ict.

Auteursrecht en internet, wat mogen scholen wel en niet?

Hoe zat het ook al weer met auteursrecht? Mag je zomaar YouTube en Uitzending Gemist laten zien in de klas? Of mag je een creatieve uiting van een leerling op sociale media delen? Wanneer het een educatief doel dient, biedt de onderwijsexceptie een uitweg, in andere gevallen niet. In de brochure 'Auteursrecht en internet, wat mogen scholen wel en niet?' lees je de belangrijkste uitgangspunten en over wat de onderwijsexceptie inhoudt. 

Privacy op school in 10 stappen

In 2018 treedt de nieuwe Europese privacyregelgeving in, die mogelijk grote gevolgen kan hebben voor je school. In oktober vindt de maand van de Informatiebeveiliging en Privacy (IBP) plaats. In deze maand hebben wij extra aandacht voor IBP en de nieuwe regelgeving. Het is verstandig om nu al stappen te zetten om privacy op je school goed te regelen. Bereid je voor op de nieuwe regelgeving en lees de brochure 'Privacy op school in 10 stappen'. Deze publicatie laat je zien hoe je op school zorgvuldig omgaat met leerlinggegevens.

Praktijkvoorbeelden documentmanagement in het mbo

Door de toenemende digitalisering in het onderwijs wordt documentmanagement steeds relevanter. Maar documentmanagement op de agenda krijgen én houden is in veel mbo-instellingen niet vanzelfsprekend. Gebruik de brochure 'Praktijkvoorbeelden documentmanagement in het mbo' om binnen je onderwijsinstelling aan de slag te gaan met documentmanagement.

Hulp bij keuze tussen tablet, chromebook en laptop

Steeds meer scholen willen mobiele devices gebruiken in de klas. Maar ze vinden het vaak moeilijk om te kiezen tussen tablets, chromebooks of laptops. Om te ontdekken welk device het best aansluit bij jouw onderwijsinstelling, heeft Kennisnet de brochure 'Hulp bij de keuze tussen tablet, chromebook en laptop' ontwikkeld. Deze keuzehulp helpt je te ontdekken wat het beste bij jullie specifieke situatie past.

Kennisnet Trendrapport

Wat is de komende 5 jaar de impact van technologie op het onderwijs? Op welke ontwikkelingen moet je je voorbereiden en waar liggen de kansen? Het 'Technologiekompas voor het onderwijs - Kennisnet Trendrapport 2016-2017', maakt je wegwijs in een wereld vol technologische hypes en trends en biedt je instrumenten om tot een goed ict-plan te komen dat je onderwijsambities ondersteunt.

Deel Leestip: onze nieuwe en best gelezen publicaties op een rij

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • E-mail
  • Terug