In deze 20-minutendurende podcast spreken Marcel (teamleider en ict-coördinator op de Haarlemse Paulus Mavo) en Fons (Apple education trainer) met Kennisnetexperts Frans Schouwenburg en Michael van Wetering over hun werk in het onderwijs en hun ervaringen met de producten en diensten van Apple. Deze podcast besluit een drieluik van gesprekken na eerdere podcasts over diensten van Google en Microsoft.

Marcel Hoogstoevenbeld en Fons van den Berg zijn beide Apple distinguished educators © Frans Schouwenburg

Flexibel onderwijs voor leerlingen

Marcel vertelt over zijn school, hij ziet hoe devices de school openen doordat leerlingen flexibeler zijn en ook buiten de klas en de school opdrachten kunnen uitvoeren. Marcel's collega-leraren maken daarbij gebruik van iTunes U waarin ze een complete cursus samenstellen uit bronmaterialen, apps en opdrachten.

Ze kunnen binnen die omgeving ook het ingeleverde werk van leerlingen beoordelen. Fons licht toe dat de Apple iCloud-omgeving daarbij de individuele leerling of leraar veilige toegang biedt tot hun werk en gegevens, onafhankelijk van locatie of device.

Klasmanagement met mobile device management?

Fons vertelt hoe Apple binnenkort met haar nieuwe software de ondersteuning van onderwijs uitbreidt. Met de classroom app kunnen leraren individuele leerlingen leermateriaal en apps aanreiken of tijdelijk de beschikbaarheid van apps beperken. Ook wordt het mogelijk iPads te delen met meerdere leerlingen, waarbij ieder beschikking heeft over eigen apps en opgeslagen gegevens op de gedeelde iPad.

Als voorloper op het gebied van MDM laat Apple duidelijk zien dat hiermee klasmanagement mogelijk wordt. De leraar krijgt zelf steeds meer regie over de inzet van devices in de klas, technische ict-ondersteuning in de klas en de school verdwijnt gelukkig naar de achtergrond. Lees meer over Apple in het onderwijs op de website van Apple.

Beluister het gesprek met Marcel en Fons of abonneer je via iTunes op de podcasts van Kennisnet en beluister ze op je telefoon of tablet.

Deel Hoe Apple de leraar en het onderwijs wil ondersteunen

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • E-mail
  • Terug