Vanaf 31'29 bespreken Olaf de Groot (coördinator leergemeenschap in het Doorbraakproject), Wietse van Bruggen (expert maken en programmeren) en Michael van Wetering (expert innovatie met ict en ict-infrastructuur) in 20 minuten uitgebreid de knelpunten bij het realiseren van een snelle en betrouwbare internetverbinding voor elke school.

Een glasvezelnetwerk
Glasvezel biedt scholen betrouwbaarheid en doorgroeimogelijkheden naar nog hogere snelheden © Flip Franssen/Hollandse Hoogte

Daarbij behandelen we het belang van glasvezel, beschikbaarheid en daarnaast het grote belang van investeringen in de netwerkinfrastructuur in de school, zowel bedraad als draadloos.

Glasvezel voor alle scholen?

De discussie over internetverbindingen voor scholen is ingewikkeld. Er worden in discussies vaak hele technische termen gebruikt die lastig te plaatsen zijn terwijl de behoefte die scholen de komende jaren zullen ontwikkelen met de adoptie van cloudcomputing en het snel groeiende gebruik van digitaal leermateriaal heel lastig in te schatten is.

In deze podcast concluderen we dat elke school een glasvezelverbinding met het internet nodig heeft. Daarnaast is een solide netwerkinfrastructuur in de school een voorwaarde. Natuurlijk met professioneel aangelegde wifi om de snel groeiende hoeveelheid tablets, chromebooks en laptops te laten werken met digitaal leermateriaal in de cloud.

Beluister hier de podcast of abonneer je via iTunes op de podcasts van Kennisnet.

Deel Elke school heeft snel internet en goede kwaliteit wifi nodig

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • E-mail
  • Terug