Makered.nl

Alle leerlingen moeten makers kunnen worden. Dat is het doel van Arjan van der Meij, natuurkundeleraar en pleitbezorger van Maker Education. Dankzij 3D-printers en andere technologische vernieuwingen kunnen leerlingen zomaar uitvinders worden. Van der Meij blogt op makered.nl over de recente ontwikkeling op makergebied, ook die in zijn eigen klas.

Wie zijn de beste edubloggers die ons inspireren? Hier vind je een selectie uit meer dan driehonderd Nederlandse edubloggers. Zij bloggen over hun eigen onderwijservaringen, ict-trends en mogelijkheden van internettechnologie voor het onderwijs.
Jelmer Evers is onderwijsvernieuwer en leraar bij UniC in Utrecht © Bert Spiertz / Hollandse Hoogte

Edu-curator

Deze voormalige 'schoolmeester' is inmiddels met pensioen, maar op zijn blog Edu-curator is hij nog volop actief. Ook komen onder meer webtools aan bod, online lesideeën en allerhande tips en trucs die van toepassing zijn in het basisonderwijs.

TE-learning.nl

Wilfred Rubens is gefascineerd door de combinatie van leren en internettechnologie, ofwel technology enhanced learning (TE-learning). Hij schreef er een boek over en op zijn blog TE-learning.nl volgt hij de ontwikkelingen op de voet. Een gedegen site vol actuele informatie, inzichten, presentaties, citaten en relevante links.

Karinblogt.nl

'Het gebruik van ict in het onderwijs moet een probleem oplossen, geen probleem zijn.' Dit is het motto van Karin Winters, hoofdredacteur van Vives Magazine, dat onderwijsinnovatie en ict binnen het onderwijs belicht. Winters is ook initiator van Onderwijswijven.nl. Op haar eigen blog Karinblogt.nl schrijft zij op geheel eigen wijze over wat haar zoal bezighoudt op onderwijsgebied.

Trendmatcher.nl

Willem Karssenberg legt op Trendmatcher.nl verbanden tussen trends die hij tegenkomt op internet en hoe je die mogelijkerwijs kunt gebruiken in het onderwijs. Een blog vol handige toepassingen: van keuzes uitsluiten in Google Forms middels Choice Eliminator, een social frontpage maken met RebelMouse tot een interview uitwerken in Transcribe.

Hesterij.blogspot.nl

Emancipatie van de leraar, dat is wat Hester IJsseling drijft. Hester werkt als leerkracht en middenbouwcoach in het primair onderwijs. Ze is oprichter van Het Socratisch Lokaal, waar leraren met elkaar de dialoog over goed onderwijs voeren. Ze blogt op Hesterij.blogspot.nl en maakt sinds kort een tijdschrift voor leraren in het primair onderwijs: De Nieuwe Leraar.

Meesterbart.tumblr.com

Meester Bart geeft les op een middelbare school in de Bijlmer. De uitspraken van zijn leerlingen verzamelt hij op zijn blog Meesterbart.tumblr.com. Soms ontroerend, soms vlijmscherp en vrijwel altijd grappig – een dagelijkse dosis van de blog van Meester Bart werkt als een goeie scheurkalender. 'Meester, is het een idee dat we met het kerstontbijt allemaal aangekleed naar school komen?'

Fdroog.wordpress.com

Docent Frans Droog blogt op Fdroog.wordpress.com bevlogen over de snelle, onvermijdelijke veranderingen binnen zijn vakgebied. Over tijdsbesparing door digitaal toetsen, bijvoorbeeld, over handige apps en de kracht van het luisteren. Over de introductie van Genius Hour in zijn klas. Maar ook over EdCamp, VVV-uren voor leerlingen (verbetering, verbreding, verdieping) en GeenSchool, een beweging van mensen die geloven dat onderwijs beter, leuker en slimmer kan.

Jelmerevers.nl

Jelmer Evers was één van de eersten die 'flipping the classroom' in Nederland introduceerde. Maar ook via concepten als gamebased learning en MOOC's (Massive open online courses) neemt hij steeds meer afstand van het traditionele lesgeven. Elmers blogt over onderwijshervorming op Jelmerevers.nl en werd door Vrij Nederland uitgeroepen tot 'beste onderwijsvernieuwer'.

Astridpoot.nl

Hoe helpen we kinderen sterke, optimistische en creatieve burgers te worden? Dat is de vraag die Astrid Poot bezighoudt. Als strateeg en creatief heeft ze gewerkt aan diverse campagnes, games, transmedia- en educatieve projecten, tentoonstellingen en events voor de jonge doelgroep. Ze blogt op Astridpoot.nl over play, gaming en creativiteit – deskundig, eigentijds en inspirerend.

Meer edubloggers

Meer inspirerende edubloggers vind je op edubloggers.nl.

Deel Edubloggers: een inspirerende top 10

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • E-mail
  • Terug