Eduard vertelt in deze 17-minutendurende podcast dat het automatiseren van onderwijs met ict slechts de eerste stap is. Hij ziet groeiende belangstelling bij leraren om met ict differentiatie mogelijk te maken. De transformatie die dit in het onderwijs teweeg zal brengen, kan niet plaatsvinden zonder leiderschap van onderwijsbestuurders. Eduard pleit ervoor deze bestuurders te ondersteunen bij deze lastige klus.

Foto van Eduard Beck, die het onderwijsteam bij Microsoft Nederland leidt
Eduard Beck leidt het onderwijsteam bij Microsoft Nederland © Kennisnet

Gereedschapskist voor het onderwijs

Met Office365 biedt Microsoft het onderwijs een gratis cloudomgeving die als ict-gereedschapskist overal in school gebruikt kan worden. De inrichting kan zowel op bestuurs- als schoolniveau worden gekozen en maakt onder andere interne samenwerking mogelijk. Er is geen Windows-pc of ander specifiek apparaat nodig om Office365 te kunnen gebruiken; elk apparaat met elk besturingssysteem kan ingezet worden.

Partners in Learning

Eduard vertelt in deze podcast meer over wat het besturingssysteem Windows 10 en de Surface Pro-tablet dan wel toevoegen voor het onderwijs. Ook vertelt hij wat het programma Partners in Learning het onderwijs te bieden heeft. Deze community van Microsoft is een platform voor kennisuitwisseling over ict-inzet in het primair onderwijs.

Lees op de website Technologie & Onderwijs ervaringen van schoolbesturen en leraren met de inzet van technologie van Microsoft. Lees bijvoorbeeld artikelen over Office356. Of bekijk de webinar over de inzet van Windows 10 in het onderwijs.

Beluister ook de eerder verschenen podcast met Gráinne Phelan, landmanager en partnermanager bij Google Nederland. Zij vertelt meer over de onderwijsproducten van Google.

Beluister de podcast en abonneer u via Apple Podcasts, Spotify of uw favoriete podcast-app op de Kennisnet-podcast.

Deel Eduard Beck: 'Ondersteun bestuurders bij transformatie onderwijs'

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • E-mail
  • Terug