In de online workshop worden praktische voorbeelden gegeven, en je wordt verwezen naar partijen die je verder kunnen helpen om op school aandacht te besteden aan computational thinking. Kennisnet heeft de workshop tot stand gebracht in samenwerking met SLO, het Nationaal Expertisecentrum Leerplanontwikkeling.

21e eeuwse vaardigheden

Computational thinking is een van competenties uit het model van de 21e eeuwse vaardigheden. Van het zetten van koffie naar het programmeren van je smartphone; bij veel dagelijkse bezigheden ben je bezig met computational thinking. Maar wat is het nu eigenlijk?

Ingewikkelde onderwerpen

Veel leraren vinden programmeren en computational thinking ingewikkelde onderwerpen en weten niet hoe ze er met leerlingen mee aan de slag kunnen in de klas. De workshop is bedoeld om leraren bewust te maken van het thema. Na het volgen van de workshop weten ze wat computational thinking is en ze zijn bekend met de belangrijkste termen en concepten van programmeren.

"Het is een opstapje, wil je je team serieus deskundiger maken op dit vlak, dan zijn er allerlei aanbieders waarmee je in zee kunt", zegt Remco Pijpers, expert digitale geletterdheid bij Kennisnet en verantwoordelijk voor de workshop.

Meer workshops over digitale geletterdheid

Kennisnet heeft meer online workshops ontwikkeld die scholen en leraren bewust maken van thema's op het gebied van digitale geletterdheid. Probeer ook de workshop over mediawijsheid.

Doe de online workshop over computational thinking op Wikiwijs; het leermiddelenplatform voor het onderwijs.

Deel Deze online workshop helpt je op weg met computational thinking

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • E-mail
  • Terug