Nederlands

MrArnoud

Altijd enthousiast en positief, Arnoud Kuijpers, docent Nederlands uit Nijmegen. Houdt van Prezi.

TaalWim

Wim Daniëls is schrijver en levert ook op tv regelmatig commentaar op de Nederlandse taal. Op zijn eigen You Tube-kanaal legt hij op geheel eigen wijze de oorsprong van woorden uit.

Scheikunde

Sieger Kooij

Sieger Kooij verwierf eeuwige roem bij DWDD en wordt op internet door zijn vele volgers een held genoemd. Maakt vanuit Amsterdam filmpjes die miljoenen keren zijn bekeken.

Geschiedenis

Jelmer Evers

Jelmer Evers is een vooruitstrevende en innovatieve geschiedenisleraar uit Utrecht en deskundige op het gebied van (onder andere) flipping the classroom.

JORTgeschiedenis

Bijzonder populaire geschiedenisdocent uit Eindhoven, die zijn stem voor zich laat spreken. Joost van Oort zat samen met Sieger Kooij bij DWDD.

Maatschappijleer

Stefan van der Weide

Stefan van der Weide: begeesterd docent en onderwijsvernieuwer uit Meppel. Geeft ook geschiedenis. Alleen al die trailer!

Aardrijkskunde

Juf Kok

Net als Joost van Oort is Juf Kok afkomstig uit tech-stad Eindhoven. Juf Kok wordt vooral geroemd om haar duidelijke filmpjes.

Natuurkunde

MrvanBakel

Rob van Bakel is de natuurkundedocent van je dromen. Uit Tilburg. Maakt fantastische speelfilmachtige video's met veel humor.

ACNatuurkunde

Pieter Palsma is een Groninger die zijn videolessen een 'uit de hand gelopen hobby' noemt. Filmt zijn lessen zodat het is alsof je achterin de klas zit en stiekem mee kijkt.

Wiskunde

Hartger Meihuizen

Hartger Meihuizen plaatst video's over veel meer dan wiskunde alleen, kan bijvoorbeeld heel goed Johan Cruijff imiteren.

Jan Willem Eckhardt

Jan Willem Eckhardt geeft bijlessen en huiswerkbegeleiding in Bilthoven. Heeft bijna 3000 abonnees op You Tube. Surfer en snowboarder bovendien. Coole gast met baard.

Wiskunde Academie

Wiskunde Academie is een initiatief van de broers Roeland & Florian Hiele. Hebben al meer dan 7000 volgers. Wonnen in 2013 Het Gouden Oog 2013 voor beste lesvideo.

Economie

DocentEco

Thomas Kaptein, oftewel DocentEco, heeft meer dan veertig filmpjes gemaakt waarin hij verhelderend uitleg geeft over complexe zaken. Tot grote vreugde van de volgers van DocentEco.

Biologie

NGBiologie

Pascal van de Nieuwegiessen, te vinden onder de naam 'NGBiologie' legt haarfijn uit hoe het zit met spermategonese, mitose, meiose, membraantransport of prokaryote en eukaryote cellen. Je moet wel van heel goeden huize komen om leerlingen over deze materie juichkreten te ontlokken, maar deze docent uit Oosterhout lukt het.

Stefan Rutenfrans

'Superblij' zijn de abonnees van Stefan Rutenfrans uit Bilthoven met zijn 'superhandige' filmpjes. Doet ook aan geschiedenis.

Docent Alex Karlas is winnaar van Het Gouden Oog 2014 © Schooltv / YouTube

Alex Karlas

Met zijn lesvideo over de stikstofkringloop is Alex Karlas de winnaar van Het Gouden Oog 2014. Hij is docent Biologie, Science en Algemene Natuur Wetenschappen aan het Fioretti College in Lisse.

YouTube voor docenten

Er zijn een aantal verzamelsites van de beste uitlegvideo's. Ook met buitenlandse docenten die geweldige instructies geven via YouTube. Een selectie.

Meer weten of zelf een video maken? Lees meer op YouTube for Schools.

Deel De beste YouTube-docenten van Nederland

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • E-mail
  • Terug