123digibord: taal, rekenen, management

Voorheen Digibordhulp.nl. 123digibord biedt tools voor de rekenles (rode vlakken), de taalles (groene vlakken) en voor het klassenmanagement (blauwe vakken). Alle tools zijn gratis beschikbaar. Ook als app voor Android tablets, maar dan niet gratis.

Wat zijn de beste tools voor je digibord waarmee je je leerlingen nog beter kunt begeleiden? Kennisnet zet de handigste en leukste tools voor in de klas op een rij. Voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.
Leerlingen van basisschool de Petteflet maken opdrachten op een digibord © Jos Lammers / Hollandse Hoogte

Tiptile: visuele tegels maken

Met TipTile kun je op een visuele manier content onder de aandacht brengen. TipTiles kun je vergelijken met een veld tegels. Aan de tegels wijs je afbeeldingen toe, en ook kun je tekst toevoegen. Je kunt TipTiles van anderen gebruiken. TipTile is ontwikkeld door Onwijs.

Gynzy: 50 populairste digibordtools

Vijftig van de populairste digibordtools van Gynzy zijn gratis en zonder inloggen te gebruiken. Het gaat om gereedschappen als de breukencirkel, de verjaardagstaart, AVI-flits en Galgje. Je vindt de tools allemaal overzichtelijk bij elkaar op deze YURLS-pagina.

Thinglink: interactieve platen

Bespreek je de seizoenen? Maak een interactieve plaat over bijvoorbeeld de herfst met Thinglink. Thinglink is een programma op het internet waar je links aan een afbeelding kunt verbinden. Hier vind je een voorbeeld van een interactieve plaat over de herfst. Een snelle handleiding Thinglink vind je op ict-idee.

Spinnen op het digibord

Via de site van Vroege Vogels kun je een spinnenzoekkaart downloaden die je op je digibord kunt laten zien. Laat kinderen foto's maken van spinnen en maak een digitale collage.

Google Earth op het digibord 

Google Earth is een soort wereldbol op je digibord. Met satelliet- en luchtfoto's, kun je bijna elke plek op de wereld 'bezoeken'. Gebruik Google Earth bijvoorbeeld om een stad te bespreken. Met Google Earth 'vlieg' je naar New York. Hoe ziet het stratenplan er van bovenaf uit? Kantel het beeld en 'loop' tussen de wolkenkrabbers door.

Vakantie met Google Earth

Na de zomervakantie plaatsen de leerlingen hun vakantiebestemming in Google Earth. Wie waren er bij elkaar in de buurt op vakantie, wie waren er aan zee en wie in de bergen? Hoe ver was je van de school verwijderd?

Levensverhaal in Google Earth 

In Google Earth kun je ook een soort levensverhaal vastleggen. Je kunt het leven van een historische of anderzins bekend persoon uitbeelden in plaatsen, bijvoorbeeld die van Christoffel Columbus.

Dwalen door het oude Rome

Maak een wandeling door het oude Rome. In Google Earth zet je bij de galerij  een vinkje voor 'het oude Rome'. Dan verschijnt er een laag over Google Earth bij Rome, waarin je de oude 3D-gebouwen ziet staan.

Geschiedenis op het digibord 

Rechtenvrije historische afbeeldingen vind je op de Flickr (afbeeldingen)-pagina van Internet Archive Book Images. Op de Romeinse Rijk-website vind je 40 landkaarten. Leerlingen krijgen zo een beeld van het Romeinse Rijk en de uitbarsting van de Vesuvius.

Digibordopschool.nl 

Een uitgebreide verzameling lessen die geschikt zijn voor het digibord. Je kunt zoeken op jaargroep of op vak. Op Digibordopschool.nl kun je ook aangeven wat voor een soort les het moet zijn. Van een les gemaakt in de software van het Smartboard tot een PowerPoint die op ieder bord bruikbaar is. Voor po en vo.

Prowise

'Prowise presenter' is bordonafhankelijke digibordsoftware. Na aanmelden heb je toegang tot de lessen die in de community staan opgeslagen. Je kunt zoeken op groep, op vakgebied of op methode:
 Prowise.com. Voor po en vo.

Wikiwijsleermiddelenplein

Docenten kunnen lesmateriaal met elkaar delen via Wikiwijsleermiddelenplein. Wanneer je zoekt op het trefwoorden 'digibord' invult krijg je specifieke digibordlessen te zien. Voor po en vo.

Digibord-start

Digibord-start.nl is een speciale zoekmachine voor digibordmateriaal. Via deze site kun je naar bepaalde lessen zoeken op diverse bronnensites. Voor po.

Deel De beste tools voor je digibord

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • E-mail
  • Terug