Wanneer je je tablet linkt aan je digibord, kun je vanaf een afstand je digibord besturen. Je kunt aantekeningen maken bij lessen en geweldige educatieve apps gebruiken via projectie op je digibord.

Met Apple TV kun je tablets op een simpele manier verbinden met het digibord
Met Apple TV kun je tablets op een eenvoudige manier verbinden met het digibord © Thinkstock

Apple TV

Met een Apple TV en Airplay kun je alles wat er op je iPad of iPhone staat, draadloos streamen naar het digibord. Je werkt op je eigen apparaat, maar iedereen kan meekijken. Om Apple TV aan te kunnen sluiten, heb je een HDMI-aansluiting nodig. Ook een draadloos netwerk is noodzakelijk. Hier moeten zowel de Apple TV als de iPad op zijn ingelogd. Docent Frank Thuss schreef een blog over het gebruik van Apple TV in de klas.VGA adapter

Met behulp van een VGA-adapter kun je de beamer koppelen aan je iPad. Alles wat je op je iPad doet kun je vervolgens projecteren op je digibord (of op een witte muur). Jori Mur heeft een blog geschreven over hoe je een VGA adapter in de klas kunt gebruiken.

Splashtop Remote Desktop

Splashtop is een app die ervoor zorgt dat je tablet aan je pc wordt gelinkt. Omdat wat je op je digibord ziet een weergave is van het scherm van je pc, kun je met behulp van deze app je pc besturen met je tablet. Op Tabletportaal zie je hoe het precies in zijn werk gaat. Splashtop Remote is er voor de iPad en Android-tablets. Er is een gratis versie te verkrijgen. Deze werkt slechts vijf minuten, maar dat is lang genoeg om het eens uit te proberen. Er is ook Splashtop whiteboard. Hierbij kun je ook notities maken op je digibord via de tablet.

Syncpad

Met de app Syncpad kun je in een virtuele ruimte (een 'room') samenwerken aan een project. Je gebruikt de iPad en de computer die zijn aangesloten op het digibord. Dan log je in op dezelfde 'room'. Zo kun je het digibord besturen via je iPad. Syncpad heeft enkele pengereedschappen. Ook kun je afbeeldingen invoegen of documenten vanuit je Dropbox halen en verder bewerken in de app.

Mobile Mouse Pro

Mobile Mouse Pro is een app voor Apple en Android. Je maakt met deze app een draadloze muis of presenter van je Smartphone. Op die manier kun je vanaf een afstand je digibord bedienen.

Educreations Interactive Whiteboard

De app Educreations Interactive Whiteboard maakt van je iPad een digibord. Je kunt daardoor gemakkelijk videotutorials opnemen op je iPad. Deze deel je vervolgens via de site van Educreations. Je kunt werken met meerdere pagina's achter elkaar. Je kunt afbeeldingen animeren en invoegen. Delen van de les is mogelijk via e-mail, Facebook en Twitter.

Doceri

Doceri bestaat uit een app voor op je iPad en een stukje software dat je moet installeren op de computer van het digibord. Qua functionaliteit doet Doceri denken aan Syncpad. Maar Doceri biedt meer. Doceri zorgt ervoor dat je je iPhone als presenter kunt gebruiken. Je kunt het digibord bedienen via je iPad en je kunt tutorials maken en stukje voor stukje tonen via het digibord. De app Doceri is gratis. De software die je op je computer moet installeren is echter niet goedkoop. In combinatie met Doceri kun je iPads gebruiken als stemkastjes.

Andere apps voor digibord

Deel Beste apps om digibord en tablet te koppelen

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • E-mail
  • Terug