In de 18-minutendurende podcast vertellen Astrid en Wietse van Bruggen (expert maker movement, programmeren en learning analytics bij Kennisnet) hoe zelf objecten in elkaar knutselen heel bevrijdend werkt.

Foto van Astrid Poot, creatief directeur FONK en directeur Stichting 'Lekker Samen Klooien'
Astrid Poot, creatief directeur FONK en directeur Stichting 'Lekker Samen Klooien' © Kennisnet

Lekker samen klooien

De naam van de stichting van Astrid luidt: 'Lekker Samen Klooien'. Dit is een ode aan de schoonheid van het aanklooien. Met haar 'klooikoffers' verlaagt Astrid de drempel voor scholen om aan de slag te gaan. De koffers worden uitgeleend aan scholen, het gemaakte project houden ze en de koffers gaan verder naar de volgende school voor het volgende project. 

Astrid benadrukt dat 'het niet weten' bij het maken een hele krachtige bron is. Gewoon ermee beginnen zonder veel gewicht of vooraf uitgedacht plan. Leraren en ouders ontdekken met kinderen waar het 'klooien' met de inhoud van haar zogeheten klooikoffers hen brengt.

Techniekonderwijs

Astrid komt sinds anderhalf jaar ook op scholen als vrijwilliger en ondersteunt leraren bij het geven van techniekonderwijs. Niet als expert. "Die zorgen er vaak voor dat je jezelf alleen maar dommer gaat voelen", vindt Astrid. "We werken samen, naast elkaar, en vragen ons met de leerlingen af: wat zullen we vandaag eens gaan doen?"

Beluister het gesprek met Astrid en Wietse of abonneer je via iTunes op de podcasts van Kennisnet.

Deel Astrid Poot: 'Door zelf te maken wordt de wereld weer van onszelf'

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • E-mail
  • Terug