Wilt u voordat u luistert, meer lezen over de inhoud van deze podcastaflevering? Onderstaand een korte weergave.

Techreuzen en hun invloed op ons onderwijs

In hoeverre beïnvloeden de grote technologiebedrijven ons onderwijs met hun producten? Waar houdt marketing op en bepalen producten hoe onderwijs wordt gegeven? Welke invloed heeft de samenwerking van besturen binnen SIVON op de dynamiek tussen markt en scholen? 

Het onderwijs zet stappen vooruit en gaan steeds beter om met technologie. Dat moet niet onderschat worden. Er is daarom aandacht nodig voor de positie van zowel leerlingen als leraren.

Kantoor Google
In hoeverre beïnvloeden de grote technologiebedrijven met hun producten het onderwijs in Nederlandse scholen?

Internationale privacyconflicten 

Welke gevolgen heeft het wegvallen van de Privacy Shield overeenkomst tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten? Geeft dit problemen bij het gebruik van programma’s zoals Gsuite of Office365? En waar gaat het nu eigenlijk om met al dat gedoe rond 5G-apparatuur van Huawei en socialemedia-app TikTok? Spoiler alert: de soep wordt wederom niet zo heet gegeten als die wordt opgediend. Wij komen tot de conclusie dat er vooral sprake is van internationale handelspolitiek, maar waakzaamheid rond de privacy van leerlingen en leraren blijft natuurlijk geboden.

Antitrust-hoorzittingen in de Verenigde Staten

Is er sprake van een te grote machtsconcentratie bij de grote Amerikaans technologiebedrijven? Belemmeren zij gezonde concurrentie en innovatie met hun online marktplaatsen? Apple, Facebook en Google werden aan de tand gevoeld. Microsoft vreemd genoeg niet. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd en geschreven is onze indruk.

Beluister de podcast

Abonneer u ook via Apple Podcasts, Spotify of uw favoriete podcast-app op de Kennisnet-podcast.

Deel deze pagina: Tech-podcast over techreuzen, hun invloed op het onderwijs en internationale privacyconflicten

Delen
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail