Het afgelopen schooljaar publiceerde Kennisnet veel nuttige en praktische artikelen, publicaties en podcasts over veel verschillende onderwerpen rond onderwijs en ict. Van leermiddelen tot informatiebeveiliging en privacy, en van digitale geletterdheid tot – uiteraard – les op afstand. Allemaal met hetzelfde doel: bestuurders, schoolleiders en ict-verantwoordelijken op weg helpen om hun onderwijs beter te maken met ict.

Lees- en luistertips

Ict-infrastructuur

Om goed onderwijs met ict te kunnen geven is het belangrijk dat uw ict-infrastructuur op orde is. In onderstaande artikelen leest u hoe u dit aanpakt.

vrouw leest boek in hangmat
Afgelopen schooljaar publiceerden wij de nodige artikelen, publicaties en podcasts om u op weg helpen met een doordachte inzet van ict in uw onderwijs.

Hybride onderwijs

Na de zomer kunnen scholen in het primair en voortgezet onderwijs weer volledig open. Toch is de coronacrisis nog niet voorbij. En ook bij een nieuwe crisis moet het onderwijs snel kunnen schakelen zodat leerlingen zo goed mogelijk kunnen blijven leren. In onderstaande artikelen gaan we hier dieper op in.

Digitale geletterdheid

Op het gebied van digitale geletterdheid tippen wij de correspondentie tussen Remco Pijpers, strategisch adviseur en expert op het gebied van digitale geletterdheid, en Hester IJsseling, lector Professionaliseren met hart en ziel aan Thomas More Hogeschool. Zij bespraken het afstandsonderwijs vanuit een pedagogisch perspectief.

Leermiddelen

Het kiezen van nieuwe (digitale) leermiddelen voor een langere periode, vraagt om een doordachte projectmatige aanpak. Leermiddelen zijn namelijk een van de pijlers van het onderwijsleerproces en hebben een groot effect op het onderwijs. Hoe u tot die projectmatige aanpak komt en hoe u dit het beste aanpakt, leest u in onderstaand artikel.

Innovatie

Kennisnet startte dit jaar de update technologische innovatie. In deze maandelijkse mailing geven de Kennisnet-experts op het gebied van technologie en innovatie een overzicht van interessante, intrigerende artikelen of andere online publicaties over technologie in het onderwijs. Wilt u deze mailing ook in uw mailbox ontvangen?

Meld u aan voor de update technologische innovatie

Podcasts

Tot slot publiceerden wij afgelopen schooljaar weer de nodige podcasts over verschillende onderwerpen rond onderwijs en ict. Denk aan:

Wilt u de podcasts nog eens terugluisteren?

Bekijk en beluister de gepubliceerde podcasts

De Kennisnet-podcasts vindt u ook in uw favoriete podcast-player.

Fijne vakantie en tot volgend schooljaar

In het nieuwe schooljaar hopen wij u weer te mogen inspireren met nieuwe artikelen, publicaties en podcasts over onderwijs en ict. Voor nu wensen wij u een fijne zomervakantie toe!

Deel Lees- en luistertips voor (na) de zomervakantie

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • E-mail