Veel scholen zijn tijdens de eerste maanden van de coronapandemie korte tijd overgeschakeld naar het geven van onderwijs op afstand of een combinatie van school- en thuisonderwijs. Dit heeft veel van scholen, ouders en leerlingen gevraagd. De ‘Monitor hybride onderwijs’ brengt in kaart hoe leraren, ouders en leerlingen onderwijs op afstand de afgelopen tijd hebben ervaren, en wat ze hiervan graag willen behouden. Dit onderzoek is een initiatief van de PO-Raad en Kennisnet. Onderzoeksbureau KBA Nijmegen voert het onderzoek uit.

Update: Voor het primair onderwijs (po) zijn eerste resultaten van de monitor bekend. Lees het artikel ‘Monitor hybride onderwijs geeft zicht op inrichting en ervaringen onderwijs op afstand‘.

Stel uw eigen monitor samen

Bent u benieuwd hoe uw scholen, ouders en leerlingen onderwijs op afstand hebben ervaren? Doe dan mee het onderzoek en stel uw eigen monitor samen.

De ‘Monitor hybride onderwijs’ bestaat uit een basismodule voor schoolleiders of ict-coördinatoren en leraren. Maar ook ouders en leerlingen kunnen een vragenlijsten invullen over hun ervaringen.

Ieder bestuur krijgt zijn eigen monitorrapport met een totaalrapportage van de deelnemende scholen. Ook worden de resultaten per school (bij minimaal 6 ingevulde vragenlijsten) weergegeven. Zo weet iedere school wat de ervaringen van het team zijn en wat het team wil behouden. De resultaten van alle deelnemende scholen worden samengebracht in een landelijk rapport dat later dit jaar wordt gepubliceerd.

Meer informatie en aanmelden

Meedoen? Meld u aan als contactpersoon voor jouw school of scholen via het aanmeldformulier. U ontvangt dan aanvullende informatie en de benodigde links naar de vragenlijsten. U kunt zich tot het eind van dit jaar aanmelden voor het invullen van de vragenlijsten. De resultaten van alle deelnemende scholen brengen we samen in een landelijk rapport dat we in het schooljaar 20-21 publiceren.

Primair onderwijs

Meld u aan voor de vragenlijst voor uw school of bestuur

Speciaal onderwijs

Bent u werkzaam in het speciaal basisonderwijs of in het speciaal onderwijs? Dan adviseren wij u om gebruik te maken van de vragenlijst voor het primair onderwijs.  

Bent u werkzaam in het speciaal voortgezet onderwijs? Samen met u bepalen we welke vragenlijst het beste op uw situatie van toepassing is. 

Voorgezet onderwijs

Meld u aan voor de vragenlijst voor uw school of bestuur

Gespreksleidraad onderwijslessen

Bent u nu al benieuwd naar de ervaringen van uw team en wilt u daarover graag het gesprek aan gaan? De gespreksleidraad ‘Onderwijslessen uit coronatijd’ helpt om op een gestructureerde manier met elkaar te reflecteren op de afgelopen maanden.

Bekijk de gespreksleidraad voor het primair onderwijs

Bekijk de gespreksleidraad voor het voortgezet onderwijs

Deel deze pagina: Onderzoek naar onderwijs op afstand – doe mee met de Monitor hybride onderwijs

Delen
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail