In deze vijfde aflevering van de tech-podcast: omscholen tot programmeur, de continuïteit van de digitale wereld borgen en oprakende internetadressen.

Omscholen tot programmeur, hoe moeilijk kan het zijn?

Joe Biden, presidentskandidaat voor de Verenigde Staten, suggereerde bij een campagnebijeenkomst dat mijnwerkers eenvoudig om te scholen zijn tot programmeurs. Wat zegt zo’n uitspraak over het beeld van de software-industrie? Welke invloed heeft onderschatting van de complexiteit op grote ict-projecten?

Hoe beschermen we het fundament van de digitale wereld: software broncode?

Github is een belangrijk platform om de broncode van software beheren. Op de Noordpool bewaren zij zelfs reserve-tapes met belangrijke code. Is dat nodig? Helpt dat? Hoe zit dat eigenlijk met de Open Source software waarop een groot deel van het Internet draait? Welke rol spelen cloudplatforms? En hoe raakt dit het onderwijs?

Internetadressen, is er een tekort?

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) signaleert dat Nederland te langzaam overstapt naar nieuwe internetadressen (IPV6). Dat zou onder andere een rem vormen op innovatie. Is er inderdaad reden tot zorg? Wiens probleem is dit eigenlijk? Is er een acuut probleem? Hoe staat het ermee in het onderwijs? Is er actie nodig van schoolbesturen? Wat doen Kennisnet en SIVON hier aan?

Beluister de podcast

Luister hieronder de nieuwe podcastaflevering of abonneer u op de Kennisnet-podcast via Apple podcasts, Spotify of in uw favoriete podcastapp op uw telefoon of tablet. Reacties zijn zeer welkom op Twitter @kennisnet.

Deel deze pagina: Tech-podcast over omscholen tot programmeur, bescherming digitale wereld en oprakende internetadressen

Delen
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail