De vernieuwde Aanpak IBP helpt scholen in het primair en voortgezet onderwijs bij het regelen van IBP. Of het nu gaat om om het regelen van cameratoezicht op school, het vragen van toestemming bij het delen van beeldmateriaal of het aanstellen van een functionaris voor gegevensbescherming (FG): de Aanpak IBP helpt scholen op weg.

De website is bedoeld voor schoolbestuurders, managers of verantwoordelijken IBP, informatiemanagers, security officers, functioneel beheerders, ict-coördinatoren en kwaliteitsmedewerkers die zich bezighouden met IBP. 

De vernieuwde Aanpak IBP helpt scholen in het primair en voortgezet onderwijs bij het regelen van IBP. © I-stock

Scholen ontzorgen met de Aanpak IBP

De Aanpak IBP is hét hulpmiddel voor scholen bij het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van IBP-beleid. Aan de hand van een duidelijk stappenplan worden scholen hierbij geholpen. Ook zijn er handige praktische tools, zoals templates voor beleidsplannen en checklisten beschikbaar. Deze bieden houvast bij het regelen van IBP. De Aanpak IBP maakt het scholen op die manier zo eenvoudig mogelijk.

Daarnaast geeft de Aanpak IBP inzicht in alle wettelijke verplichtingen en verantwoordelijkheden. Zo zien gebruikers bijvoorbeeld in een oogopslag wanneer en wie binnen de school welke verantwoordelijkheden heeft.

"Het mooie van de vernieuwde Aanpak IBP, is dat alle onderwerpen op dezelfde manier zijn opgebouwd.", zegt Job Vos, senior adviseur privacy bij Kennisnet. "Op iedere pagina staat niet alleen een eenvoudige inleiding, maar ook uitleg om praktisch en snel aan de slag te gaan. En door het toevoegen van veelgestelde vragen en antwoorden aan de pagina’s, helpen we scholen om snel alle relevante informatie te vinden. We weten dat meer dan de helft van de scholen in het po en vo gebruik maakt van de Aanpak IBP. Met de vernieuwingen zetten we een volgende stap om scholen nog beter te helpen informatiebeveiliging en privacy te organiseren!"

Inhoud Aanpak IBP

ga naar de vernieuwde Aanpak IBP

Van wie is de Aanpak IBP?

De Aanpak IBP is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de PO-Raad en VO-raad. De website vervangt de oudere wikiwijspagina’s over IBP. De oude Aanpak IBP en de FAQ over IBP worden uitgefaseerd.

Meer informatie

Neem voor meer informatie of vragen contact op met de helpdesk IBP via ibp(vervang deze tekst met @ teken)kennisnet.nl.

Deel Kennisnet lanceert vernieuwde Aanpak IBP

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • E-mail