In samenwerking met de regiegroep ‘IBP in het mbo’, heeft Kennisnet de ‘aanpak IBP in het mbo’ ontwikkeld. Dit is een zeer toegankelijke tool, die helpt om stapsgewijs alle aspecten van de AVG op jouw mbo-instelling te implementeren. 

Programma informatiebeveiliging en privacy

Mbo-instellingen zijn zelf verantwoordelijk voor hun informatiebeveiliging. Voor ondersteuning bij het ontwikkelen en uitvoeren van informatiebeveiligingsbeleid kunnen zij terecht bij het programma Informatiebeveiliging en Privacy (IBP)

De aanpak IBP in het mbo is een zeer toegankelijke tool, die helpt om stapsgewijs alle aspecten van de AVG in uw mbo-instelling te implementeren. © Dirk-Jan Viseer / Kennisnet

In het programma werken mbo-instellingen en de organisaties saMBO-ICT, Kennisnet en Surf samen om instellingen antwoord te geven op hun vragen. Denk aan vragen zoals:

Framework IBP is leidend

Het ‘Framework IBP in het mbo’ bevat alle tools om implementatie van de informatiebeveiliging in het mbo te ondersteunen. Daarnaast vindt u er ook alle aspecten rondom privacy. Hierdoor is het een geïntegreerd programma geworden. Ook zijn in het Framework antwoorden opgenomen op vragen rondom privacy en de nieuwe AVG. Dit zijn antwoorden op vragen zoals:

Nieuwe aanpak IBP legt nadruk op privacy

De afgelopen jaren is veel georganiseerd rond het Framework en de aanpak van IBP in het mbo. Denk hierbij aan scholing van medewerkers. Omdat er ook steeds meer nieuwe mensen zijn binnen het mbo die zich met dit onderwerp bezighouden, is het belangrijk dat zij ook kennis opdoen rondom IBP. Om deze kennis op te doen en inzicht te krijgen in alle zaken rondom IBP, is de nieuwe online aanpak ontwikkeld. In een Wikiwijs-arrangement worden alle aspecten van informatiebeveiliging maar zeker ook van privacy overzichtelijk op een rij gezet. Dit is voor iedereen toegankelijk.

De eerste module gaat over de informatiebeveiliging, inclusief de stappen die nodig zijn om dit te organiseren. De tweede module gaat over het AVG-proof maken van de mbo-instelling. In 10 stappen worden de belangrijkste elementen van de AVG voor het onderwijs uitgewerkt en toegelicht. De online aanpak biedt een laagdrempelige toegang tot het hele Framework IBP in het mbo.

Aanpak IBP

Direct aan de slag? Start de aanpak IBP in het mbo

 

Deel Zo organiseert u informatiebeveiliging en privacy in het mbo

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • E-mail