95% van de mbo-instellingen heeft aan de benchmark – te vinden onderaan deze pagina – deelgenomen. De benchmark geeft daarmee een betrouwbaar beeld van de stand van zaken rond IBP in het mbo. De benchmark is namens de regiegroep IBP in het mbo door Kennisnet en saMBO-ICT uitgebracht en is opgenomen in het vernieuwde ‘Framework IBP in het mbo 2.0’.

Benchmark IBP-e

De belangrijkste doelstelling van de sector was om een gemiddelde score van 2.0 op een schaal van 5 te behalen op alle gebieden. De benchmark van 2018 laat zien dat deze doelstelling is behaald.

De belangrijkste resultaten op een rij:

De benchmark IBP-e is dit jaar voor de eerste keer ook toegepast op de beveiliging rond digitaal examineren. Ook hier is het gemiddelde niveau boven de 2, namelijk 2.1. Uit de resultaten in de benchmark blijkt dat de sector grote stappen heeft gezet op alle drie de gemeten terreinen.

De benchmark IBP-e is voor de eerste keer dit jaar ook toegepast op de beveiliging rond digitaal examineren © Anne Carolien Kohler

Uitdagingen voor het mbo

Naast deze mooie resultaten, staat het mbo nog voor een aantal uitdagingen op het gebied van IBP-e. Denk aan de handhaving van bewaartermijnen of de implementatie van adequate monitoring en logging op de systemen. Ook het toetsingskader vraagt om verbetering. Dit jaar bekijkt de regiegroep IBP in het mbo hoe de sector op dit gebied kan verbeteren.

Bent u benieuwd naar hoe andere instellingen de benchmark toepassen? De regiegroep IBP in het mbo roept instellingen op om bij elkaar te kijken in de zogeheten peer reviews. Deze peer reviews zijn een stap in de verbetering van IBP-e in de sector.

Bekijk de benchmark IBP-e 2018

Ben je benieuwd naar de benchmark IBP-e 2018? Bekijk de .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kennisnet support via support(vervang deze tekst met @ teken)kennisnet.nl of op 0800 321 22 33.

Deel Benchmark IBP-e in het mbo 2018

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • E-mail