Wat is de Proeftuin Rekenen?

Elk kind is uniek, doorloopt een eigen leerproces en heeft eigen behoeften. Een leraar probeert hier zo goed mogelijk bij aan te sluiten. De Proeftuin Rekenen is daarvoor een hulpmiddel.

Stel, u werkt met een methode. In de Proeftuin Rekenen kunt u de voortgang van leerlingen volgen per leerdoel. Als u signaleert dat een leerling moeite heeft met een bepaald leerdoel, kunt u in de proeftuin makkelijk aanvullend leermateriaal vinden dat past bij dat leerdoel. Zo kunt u gericht ingrijpen in het leerproces. De proeftuin helpt u om te voorzien in de behoefte van de leerling.

Met een pilot met de Proeftuin Rekenen van Kennisnet en SLO kun je ontdekken welke kansen werken vanuit leerdoelen biedt voor je onderwijs
Met een pilot met de Proeftuin Rekenen van Kennisnet en SLO kunt u ontdekken welke kansen werken vanuit leerdoelen biedt voor het onderwijs © Werry Crone/Hollandse Hoogte

Wat willen we onderzoeken?

Kennisnet en SLO willen onderzoeken welke meerwaarde dit scholen biedt voor het onderwijs. Wat is mogelijk, hoe werkt het in de praktijk en welke resultaten levert dit op? We willen graag weten of en hoe de Proeftuin Rekenen het vinden en variëren met leermaterialen en het volgen van leerlingen vergemakkelijkt, en of het leraren in staat stelt om de leerling centraal te stellen.

De proeftuin bevat de volgende leermaterialen:

Deze leermaterialen zijn gekoppeld aan de volgende leerdoelenstructuren.

Deel Ontdek met de Proeftuin Rekenen de kansen van lesgeven vanuit leerdoelen

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • E-mail