Wat is de beste manier is om het onderwijs te organiseren en in te richten? Het zou mooi zijn om één antwoord te kunnen geven. Maar de realiteit is dat er meer dan één schets is. We vernieuwen, verbeteren en veranderen ons onderwijs voortdurend. En dat terwijl de winkel openblijft, en er constante druk is op het team. Het boek Lucas Onderwijs en de kunst van het veranderen, biedt mooie voorbeelden van hoe scholen in het primair onderwijs dat doen.

Omslag boek de Kunst van het Veranderen
Het boek ‘De Kunst van het veranderen’ staat boordevol concrete voorbeelden en handvatten voor verandering. Kennisnet nam in het boek de invulling van het onderwerp ict voor haar rekening. © Lucas Onderwijs

Inspirerend en praktisch

Naast veel inspiratie vanuit basisscholen van Lucas Onderwijs zelf, geeft het boek praktische handvatten voor stappen die u binnen uw eigen school kunt zetten.

Het eerste deel van het boek bestaat uit interviews met schooldirecteuren die op verschillende onderwerpen kleine of grote stappen maken. Elk hoofdstuk behandelt een veelgehoorde vraag, zoals:

Iedere vraag wordt beantwoord met voorbeelden vanuit Lucasscholen en daarbuiten, een beschouwing over het gebruik van ict, wat weten we uit onderzoek, prikkelende discussievragen en andere informatie.

Het tweede deel van het boek biedt een praktisch hoofdstuk over veranderen, met als toepassing de speciaal ontwikkelde rubrics voor schoolontwikkeling. Met deze rubrics kunnen scholen aan de slag om op diverse aandachtsgebieden de positie van de school te bepalen en hierover met elkaar het gesprek aan te gaan.

Download het boek

Het boek is voor iedere school nuttig en inspirerend. U kunt het gratis downloaden op lucasonderwijs.nl. Hier vindt u ook het laatste nieuws, verder ontwikkelde rubrics en andere nuttige informatie om uw onderwijs anders te organiseren. Het boek is een initiatief van Lucas Onderwijs, in samenwerking met Kennisnet en de Hogeschool Leiden.

Deel deze pagina: Lucas Onderwijs presenteert boek ‘de kunst van het veranderen’

Delen
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail