In deze podcast – te beluisteren onderaan deze pagina – worden de meest opvallende tech-nieuwsberichten besproken.

5G-netwerk, geen glasvezelaansluitingen meer nodig?

Een sneller 5G-netwerk is in 2022 al beschikbaar, schreef het NRC in juni 2019. Wat betekent dit voor het onderwijs en voor de glasvezelaansluitingen die aangelegd worden? Hebben we genoeg aan het 5G-netwerk en is een glasvezelaansluiting eigenlijk niet nodig? En wat betekent dit voor de kosten?

Man toetst 5G-netwerk button in
Volgens het NRC is een sneller 5G-netwerk in 2022 al beschikbaar. © I-stock

Grootschalig gebruik van Google-dienstverlening in onderwijs

Ontgoogelen is een nieuw werkwoord. We worden ons steeds bewuster van de hoeveelheid informatie die partijen als Google, Apple en Microsoft over ons verzamelen door het gebruik van hun diensten. Trouw schreef onlangs over wat we kunnen doen om ons niet langer te laten gijzelen door Google. Hoe gaan we verstandig om met grote platforms als Google? En wat zijn de risico’s van platformisering in het onderwijs?

Cloudmigraties: zorg ervoor dat het u niet overkomt

De migratie naar de cloud voor allerlei software is al jaren gaande. Schooladministratie- en volgsystemen zijn uitsluitend online beschikbaar, Office 365 en G-Suite worden volop gebruikt of migratie is aanstaande. Het Financieel Dagblad schreef onlangs dat deze ontwikkeling ziekenhuizen nogal overvalt. Kunnen we deze situaties in het onderwijs ook verwachten, en wat kunnen we doen om dat voor te zijn?

Beluister de podcast

Beluister de podcast en abonneer u via Apple Podcasts, Spotify of uw favoriete podcast-app op de Kennisnet-podcast.

Deel Tech-podcast over 5G-netwerk, grootschalig gebruik Google en cloudmigraties

Delen
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook
  • E-mail