Met behulp van deze pilots wordt verder onderzocht hoe open leermateriaal echt goed tot z’n recht komt in het onderwijs.

Kennis uitwisselen

Marthe Straatemeier is programmamanager Impuls Open Leermateriaal. “Het is mooi dat er nu ook echt scholen kunnen gaan starten binnen het programma. We wilden met de bijeenkomst een startschot geven en de pilots met elkaar in verbinding brengen. Je ziet dat ze nu al naar elkaar toe trekken, omdat ze ook met dezelfde vragen zitten. We hopen te bereiken dat ze elkaar weten te vinden en kennis uitwisselen.”

Resultaat van eerste ronde inschrijvingen

Er zijn twee inschrijfrondes voor pilotprojecten. De eerste ronde heeft nu zes projecten opgeleverd die steun krijgen uit het programma (zie kader). Inschrijven voor de tweede ronde is mogelijk van 21 november tot en met 9 december 2022. Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op de website van Impuls Open Leermateriaal.

Ga naar openleermateriaal.nl/pilotregeling

Over Impuls Open Leermateriaal

Het programma Impuls Open Leermateriaal wordt gefinancierd door het Nationaal Groeifonds. Het is in het leven geroepen om het gebruik van open leermateriaal dat vrij te gebruiken, aan te passen en te delen is te stimuleren. Dat doet het door docenten te ondersteunen, scholen te verbinden, materiaal te verrijken, de infrastructuur te verbeteren en onderzoek te doen. Het gebruik van open leermateriaal wordt gezien als belangrijk middel om beter in te kunnen spelen op de talenten en behoeftes van leerlingen en daarmee de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Open leermateriaal is een belangrijke aanvulling op het materiaal van uitgevers. Daarom hebben meer dan twintig vooraanstaande scholen, onderwijs- en expertiseorganisaties hun krachten in het programma gebundeld.

Impressie van de startbijeenkomst over open leermateriaal.

Zie ook

Deel deze pagina: Impuls Open Leermateriaal trapt af, zes pilotprojecten gepresenteerd

Delen
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail