OSO gaat per 15 augustus 2022 gebruikmaken van het OSR. De verandering staat los van het gebruik van OSO in uw (leerling)administratiesysteem. De werking van OSO in uw leerlingadministratiesysteem of regionaal initiatief verandert hiermee dus niet. 

Wat betekent de overgang voor u?

De ‘Mijn OSO’-pagina en het OSO-mailadres vervallen. Hiermee vervallen ook een aantal functionaliteiten. Hieronder staat toegelicht wat de nieuwe situatie zal zijn. 

Mandaten worden automatisch overgenomen vanuit OSO

De actieve* aanleverpunten zoals nu in Mijn OSO inzichtelijk zijn, worden als uitgangspunt genomen voor het invoeren van uw mandaten voor OSO in het OSR. Hier hoeft u niks voor te doen. Informeer uw bestuur bij wijzigingen in uw leerlingadministratiesysteem (LAS), zodat die in het OSR aangepast kunnen worden. 

Aansluiten gaat voor scholen automatisch nadat mandaten actief zijn

Het aanmaken van aanleverpunten en registratie in uw leerlingadministratiesysteem (LAS), regionaal initiatief of SWV-systeem (samenwerkingssysteem) vervalt. Wanneer uw leverancier is gemandateerd, kan deze de endpoints (technische afleveradressen voor OSO) voor uw school opvoeren in het OSR. Hiermee zijn de randvoorwaarden voor het gebruik van OSO op orde. Neem bij vragen hierover contact op met uw bestuur. 

Schoolinformatie ontvangen wij automatisch

Schoolinformatie hoeft u niet meer zelf bij te houden. Het OSR ontvangt de scholen die bij uw bestuur horen automatisch uit RIO (onderdeel Onderwijserkenningen). 

Bij vragen kunt u contact opnemen met Kennisnet Support

Het bestaande e-mailadres van OSO (servicedesk(vervang deze tekst met @ teken)oso-od.nl) vervalt. Met al uw vragen kunt u nog steeds terecht bij onze support, maar nu via het algemene e-mailadres: support(vervang deze tekst met @ teken)kennisnet.nl en telefonisch via 0800 321 22 33. 

Nieuwe OSO-overeenkomsten ondertekenen bestuurders digitaal

De afgesloten overeenkomsten door bestuurders blijven uiteraard bestaan. Wil uw bestuur een nieuwe OSO-overeenkomst afsluiten? Of wil uw bestuur in de toekomst de overeenkomst uitbreiden met OSO voor Samenwerkingsverbanden? Stuur dan een mail naar support(vervang deze tekst met @ teken)kennisnet.nl. Uw bestuurder ontvangt de OSO-overeenkomst via een digitaal ondertekenproces. 

Wilt u meer informatie over waar bestuurders in verband met de nieuwe situatie nog meer op moeten letten? Kijk op overstapserviceonderwijs.nl

Deel deze pagina: Wat betekent de overgang van OSO naar het OSR voor scholen?

Delen
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail