De raad van toezicht bestaat uit 5 leden en een onafhankelijk voorzitter. De sectorraden benoemen 3 leden om te borgen dat Kennisnet van en voor het onderwijs is en blijft. De andere leden brengen specifieke kennis en expertise mee die aansluiten bij de doelstellingen van de stichting. 

Blik van buiten 

Directeur Larissa Zegveld is blij met de aanstelling van de nieuwe toezichthouders: “Onze raad van toezicht houdt ons scherp, adviseert ons en stelt ons de juiste vragen over onze koers. Deze blik van buiten helpt ons als organisatie om ons werk voor het onderwijs nog beter te kunnen doen.”  

Gerard Oud

Gerard Oud is voorzitter van het college van bestuur bij Clusius College in Noord-Holland. Hij begon bijna 40 jaar geleden als mbo-scheikundedocent bij dit college en is er altijd gebleven. Oud: “De ict-kant van het onderwijs heeft me vanaf het begin geboeid. Ik zag de allereerste leerlinginformatiesystemen ontstaan en nam deel aan de EduK-overleggen in de educatieve keten.” 

“In het programma Doorpakken op Digitalisering van het mbo maak ik me sterk voor een goed werkend Eigen Dossier van studenten, met daarin alle relevante kennis en ervaring die nodig is voor een start in de maatschappij. Dat wordt wat ons betreft gekoppeld aan een Leven Lang Leren – een thema dat overal maar zeker ook in het mbo belangrijk is. In de raad van toezicht is mijn rol uiteraard meer op afstand. Adviseren en de goede vragen stellen, met de focus op het mbo; dat is de bijdrage die ik graag wil leveren aan Kennisnet.” 

Sarah Wilton

Sarah Wilton is sinds 2020 bestuurder bij Avans Hogeschool, waar ze onder andere verantwoordelijk is voor de portefeuille ict en digitale transformatie. Ze heeft veel bestuurlijke en leidinggevende ervaring: in het hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs, en daarvoor ook in de financiële sector. Wilton: “Kennisnet spreekt me aan vanwege de maatschappelijke relevantie. Die is alleen maar groter geworden als gevolg van COVID. Er liggen grote uitdagingen voor ict in het onderwijs. In het hbo zie ik dat als bestuurder dagelijks langs komen en mijn ervaringen kunnen voor een organisatie als Kennisnet van toegevoegde waarde zijn.”  

“Soms gaat de buitenwereld sneller dan het onderwijs zelf, kijk bijvoorbeeld naar de ontwikkeling van allerlei apps en platforms. Tot die ontwikkelingen moet de onderwijssector zich verhouden. De raad van toezicht gaat niet op de stoel van de bestuurder zitten, maar kan wel een goede sparringpartner zijn en vragen stellen over actuele ontwikkelingen in de sector. Uit ervaring weet ik dat het erg fijn is om af en toe een spiegel voor te krijgen. Die rol wil ik graag vervullen voor Kennisnet.” 

Lees meer over de raad van toezicht

Deel deze pagina: Gerard Oud en Sarah Wilton versterken raad van toezicht Kennisnet 

Delen
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail