Wie zijn wij?

Kennisnet is een publieke organisatie voor onderwijs en ict. Wij zijn gevestigd in Zoetermeer en er werken ongeveer 110 professionals. Wij ondersteunen het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs bij de professionele inzet van ict. We zorgen voor een landelijke ict-basisinfrastructuur, geven advies en delen onze kennis met de sectoren. Wij werken nauw samen met OCW, de sectorraden en SIVON.

Je komt te werken in het Team Technologische Innovatie. Wij helpen scholen om grip te houden op technologische innovaties die het onderwijs op grote of kleine schaal kunnen beïnvloeden.

Wat ga je doen?

Vanuit het onderwijs komt een concrete vraag om hulp om het thema ‘technologische innovatie’ beter in te bedden in het meerjarenplan van de school. Je doet onderzoek naar hoe technologische innovatie wordt opgenomen in schoolplannen, wat daarin verbeterd kan worden en wat wij vanuit Kennisnet kunnen doen om hierbij te ondersteunen.

De vragen die wij hebben zijn:

  1. Hoe organiseren scholen op dit moment technologische innovatie (proces)? Welke denkmodellen en methodieken worden in de praktijk gebruikt? Wat zijn de randvoorwaarden om hier überhaupt mee bezig te kunnen zijn en hoe bieden scholen dat momenteel?
  2. Hoe worden plannen voor de komende jaren vastgelegd in een schoolplan (product)? Op welke manier wordt het thema aangeraakt in bestaande schoolplannen als het niet specifiek wordt benoemd?
  3. Wat zijn evidence based denkmodellen en methoden over technologische innovatie die bruikbaar zijn voor po, vo en mbo en in hoeverre wordt daar al gebruik van gemaakt?
  4. Wat kan Kennisnet (en met name Team Technologische Innovatie) doen om de ict-verantwoordelijken te ondersteunen bij het beter inbedden van technologische innovatie in het schoolplan, rekening houdend met onze positie als neutrale partij, onze missie & visie, onze doelgroep en hun behoeften, en de expertise en aanpak die wij hebben vanuit ons team?

Wij verwachten op basis van de antwoorden op deze vragen:

Je mag je eigen onderzoeksopzet vormgeven. Wij denken graag met je mee. We helpen je natuurlijk graag op weg met contacten uit het onderwijsveld en experts van binnen en buiten de organisatie. 

Wie zoeken we?

Je bent praktisch, je kan zelfstandig aan de slag en je bent communicatief vaardig. Of je nu een bestuurder, een docent of een collega tegenover je hebt; jij weet door de juiste toon aan te slaan waardevolle informatie te verzamelen. En net zo belangrijk: je bent in staat om de informatie van al deze verschillende partijen en belangen samen te brengen, analyseren en inzichtelijk te maken. Zo kom je tot adviezen die goed zijn voor de hele sector.

Wat krijg je hiervoor terug?

Veel! Kennisnet is een professionele en dynamische omgeving met veel leuke collega’s. Onze activiteitencommissie organiseert regelmatig uitjes, barbecues, borrels en gamenights. Daarnaast is “Jong Kennisnet” een groep van (pas afgestudeerde) collega’s die allemaal jonger zijn dan 35 jaar en samen leuke dingen doet. Niets is verplicht, je mag meedoen met wat je zelf leuk vindt.

Verder kun je rekenen op:

Past deze uitdaging helemaal bij jou?

We zien jouw motivatiebrief en cv graag vóór 31 december 2022 tegemoet via Els Booij, Adviseur Technologische Innovatie: e.booij(vervang deze tekst met @ teken)kennisnet.nl

De procedure bestaat uit twee gesprekken. Het eerste gesprek is met één van onze collega’s uit het Team Technologische Innovatie. Deze is bedoeld om jouw kwaliteiten in beeld te brengen. Het tweede gesprek is met het hele Team Technologische Innovatie (in totaal drie collega’s). Dit gesprek is bedoeld om te bepalen of je goed in het team past.