Bekijk de webinar Tieners en privacy:

Online masterclass Privacy

“Privacy is dood”, zei Mark Zuckerberg van Facebook, en het gedrag van jongeren zou daarvan het bewijs zijn. Jongeren zouden geen geheimen meer hebben, lief en leed ‘oversharen’ via sociale media. Ga je echter met ze in gesprek, dan blijken ze er wel degelijk belang aan te hechten. Zouden hun gesprekken op Whatsapp op straat komen te liggen bijvoorbeeld, dan raken ze in paniek. Juist via gesloten netwerken als Whatsapp zijn tieners met elkaar en bespreken ze zaken die privé zijn – niet voor hun ouders en docenten.

In deze webinar presenteerde Remco Pijpers de resultaten van nieuw onderzoek. Hoe kijken 12- tot 17-jarigen precies tegen privacy op internet aan? Wat geven ze prijs, wat houden ze voor zichzelf? Justine Pardoen reageerde op die resultaten en gaf gesprekstips. Hoe praat je met tieners over online privacy?

Over de sprekers

Remco Pijpers

Remco Pijpers is specialist jeugd en media en strategisch adviseur mediawijsheid bij Kennisnet. Hij is verantwoordelijk voor mijnkindonline.nl, kenniscentrum jeugd en internet, sinds februari onderdeel van Kennisnet.Justine Pardoen

Justine Pardoen is hoofdredacteur van Ouders Online en auteur van het boek Focus! Samen met Remco heeft ze Mijn Kind Online opgericht. Ze is een veelgevraagd spreker, ook over privacy.

Online masterclass Privacy

Deze webinar is los te volgen, maar maakt ook deel uit van de online masterclass Privacy. Wil je je dus verder verdiepen in dit onderwerp dan is deze masterclass zeker iets voor jou!
Meer informatie en inschrijven voor de online masterclass Privacy

Beoordeel dit bericht:
Kun je aangeven waarom je deze informatie niet waardevol vindt?

Reacties (0)

Er kan niet gereageerd worden op dit artikel.