Codekinderen

In het nieuwste deel van de reeks Jong Geleerd 2.0 laten Kennisnet en Mijn Kind Online jongeren aan het woord over hun drijfveren om actief te zijn op YouTube. De een runt een succesvol YouTube-kanaal met 50.000 abonnees, de ander heeft net een handjevol kijkers maar grootse plannen voor de toekomst. Wat de jongeren gemeen hebben is dat ze zichzelf en hun deskundigheid op het gebied van gamen, beautygeheimen of vormgeving durven te laten zien en te delen met anderen.

Jelle

Loopbaan

Ze zoeken volop samenwerking met andere kenners en gebruiken YouTube als opstap naar méér kennis en plezier of zelfs een betaalde loopbaan. Het grootste deel van de YouTubers ziet hun kanaal gewoon als hobby. Maar wel een hobby waarmee ze veel sociale contacten op kunnen doen en vaardigheden leren die in de toekomst nog goed van pas kunnen komen.

Teske

Onderzoek

De gegevens in het dossier Jong Geleerd 2.0: YouTube zijn grotendeels afkomstig uit het onderzoek 'Broadcast Yourself!' van Carina de Jong, studente HBO Pedagogiek aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. De Jong deed in opdracht van Kennisnet en Mijn Kind Online onderzoek naar de drijfveren van 182 jonge YouTubers.

Jong Geleerd 2.0

Kinderen leren door te doen. Door te lezen en buiten te spelen, maar ook door wat ze online ondernemen. Digitale omgevingen zijn een nieuwe werkplaats, waar kinderen met virtueel gereedschap bouwen, ontdekken, spelen en leren. Kennisnet en Mijn Kind Online laten in de serie Jong Geleerd 2.0 zien hoe dat gaat.

Download Jong Geleerd 2.0: YouTube

Abonneren op toekomstige publicaties over mediawijsheid

Wil je voortaan de nieuwste publicaties over mediawijsheid en onderwijs van Kennisnet ontvangen? Laat dan hieronder je gegevens achter. Bij nieuw te verschijnen publicaties brengen wij je via e-mail op de hoogte.

Abonneren
Sector
Beoordeel dit bericht:
Kun je aangeven waarom je deze informatie niet waardevol vindt?

Reacties (0)

Er kan niet gereageerd worden op dit artikel.