Wat is SCORM?

SCORM is een afkorting van Sharable Content Object Reference Model. Vrij vertaald dus een model voor het uitwisselen van leerobjecten. Momenteel wordt SCORM 2004 gebruikt. Een SCORM-pakket is een verzameling van bestanden die gezamenlijk een leerobject vormen. In het onderstaande filmpje wordt helder uitgelegd wat SCORM precies is.

Bekijk de video op YouTube

Wat kan ik met het SCORM-pakket?

Met een SCORM-pakket kunt u een binnen uw elektronische leeromgeving (ELO) de Online Workshop aanbieden. U kunt uw collega’s uitnodigen om de Online Workshop te gaan volgen en u kunt bijhouden of zij gestart zijn, hoe ver ze zijn en hoe lang zij bezig zijn geweest met de workshop.

Hoe gebruik ik het SCORM-pakket?

Het SCORM-pakket is een ZIP-bestand. Dit bestand hoeft u niet uit te pakken, zoals u misschien gewend bent met ZIP-bestanden, maar kunt u direct uploaden in uw ELO. Hoe u dit precies doet is afhankelijk van welke ELO u gebruikt. Indien uw ELO in de onderstaande lijst staat kunt u klikken op de naam ervan voor meer informatie:

Heeft u verder nog vragen over de Online Workshops of over SCORM? Neem dan contact op met Stichting Kennisnet.

Meer Online Workshops

Bekijk ook eens gerust onze andere Online Workshops op onlineworkshops.kennisnet.nl. Wilt u meer weten over SCORM, over de Educatieve Content Keten (ECK) of Standaarden in het onderwijs? Bekijk dan eens de Online Workshop ECK Standaarden.